Catalunya, el català i les acusacions constants

“quienes viven en Cataluña tienen dos opciones: o pasar por el aro nacionalista o convertirse, ahora sí que de verdad, en marginados y parias sociales como el padre que nos ocupa”

En un dels feeds que segueixo per feina, m’arriva un article que, de bon matí, em posa, parlant clar i català de mala llet. A vegades tinc la sensació que segons quins periodistes aprofiten la més mínima ocasió per carregar sobre Catalunya i els catalans. I, com a periodista catalana que sóc no puc evitar la indignació davant d’això.

En aquest cas una parella que es divorcia, un pare que en el seu moment va fer una vaga de fam per pretendre que la seva filla s’escolaritzés únicament en castellà a Catalunya, i una mare que posa aquests fets com a raó per demanar la custòdia de la nena… Sembla que no tinguem en compte que els qui més pateixen les conseqüències d’un divorci són els fills quan tant els pares com els periodistes ens posem a jugar a aquest joc de la mediatització i politització dels fets. Cal aprofitar inclús aquests fets per poder escriure un article que, segons el meu parer, pretén més que informar atacar Catalunya?

Llegeixo l’article, no em crec les paraules que ressegueixen els meus ulls i se m’acudeixen un munt de coses que diria a uns ialtres! Però sobretot, pensem en els nens, no frivolitzaem d’aquesta manera, i obrim els ulls, mirem obertament el nostre entorn i recordem el més positiu de la varietat cultural, de la possibilitat de disposar de diverses eines de comunicació. Ja n’hi ha prou d’aquests atacs gratuits a la societat catalana.

Us recomano que llegiu l’article a periodistadigital.com

Anuncis

~ per ginacirera a Octubre 13, 2008.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: